Mens vi venter på en lejer: Laboratoriet i brug igen


Kaffeværkstedet tester for tiden deres nye kafferister i Symbiosens laboratorium. Det er første gang i mange år, at lokalet endnu engang bliver brugt til dets oprindelige formål: Forsøg og test.

Når der er ledig plads i Symbiosen, råder “det tomme rums filosofi”: Har kreative og passionerede mennesker nogle fysiske rammer, så er opstår kreativitet og muligheder. I disse dage kommer det til udtryk i det ledige laboratorium, hvor det tidligere var Nutanas ansatte, der havde deres gang. Kaffeværkstedet har risteri i et produktionslokale et andet sted i Symbiosen, men når de eksperimenterer med deres nye kafferister, som de bruger til små prøveristninger, så er det oplagt at bruge et lokale, der tidligere har været brugt til prøvetagninger og eksperimenter.

 

Plantegning for det ledige lejemål

Laboratoriet ligger på øverste produktionsgang – ikke langt fra kontorfløjens kantinefaciliteter. En ny lejer vil blive en del af et dynamisk fødevareproduktionsmiljø, hvor samarbejde og videndeling vægtes højt.

Når der kommer en ny lejer ind, kan laboratoriet blive tømt for det gamle inventar. Noget af inventaret er tilbage for Nutanas udbygning i 1980, mens andet er løbende fornyet. En ny lejer kan betragte det som et tomt lokale – med mange anvendelsesmuligheder inden for fødevarer. Laboratoriet er på knap 100 kvadratmeter (laboratorium og to tilstødende lokaler), og er derfor oplagt til en producent, der ikke producerer i stor skala, eller som producerer fødevarer, der hurtigt skal videre på lager – eksempelvis i Symbiosens fælles køle- og fryserum.

Indtil den rette producent slår til, kan Kaffeværkstedet eksperimentere. Til daglig leverer og servicerer de udstyr til caféer og restauranter, som de også specialrister kaffe til. Derudover forhandler de kvalitetste og rister kaffe for Kaffekassen.dk, der ligeledes holder til i Symbiosen.

Christian og Claus fra Kaffeværkstedet